Szarvas csoport

Bemutatkozás

Mocsári Zita óvodapedagógus vagyok. 2001-ben diplomáztam, Budapesten. 

Gyermek- és ifjúsági felügyelő, és sportrekreátori végzettséggel is rendelkezem.  

2004 óta dolgozom a Kutyavári Tagóvodában. Hat évig vegyes csoportban, majd három évig ismétlő nagycsoportban, jelenleg pedig a Szarvas kiscsoportban tevékenykedem. 

Dajka nénimmel három éve dolgozunk együtt, jól kiegészítjük egymást, kreatív ötleteivel, kézügyességével sokat segít a mindennapokban. 

Jelenleg egy pedagógus asszisztens is segíti a munkámat akivel szintén jól együtt tudunk működni, és mivel dajka néni végzettsége is van, így tisztában van vele, mire van a gyermekeknek szükségük, hogyan lehet a hozzájuk vezető utat megtalálni.  

Célom, hogy a gyermekek igazán jól érezzék magukat az óvodában, és közben életkoruknak megfelelő tudáshoz jussanak játékos formában.  

Az érzelmi biztonság kialakítását tartom az első, és az egyik legfontosabb feladatomnak, ezért igyekszem a gyermekeket minél jobban megismerni, és családias légkört kialakítani. 

Játékosan: mesékkel, versekkel, mondókákkal, dalokkal, barkácsolással, mozgásos játékokkal „fűszerezve” alakítom ki az óvodások napirendjét. 

Komplexen kezdeményezek, a gyermekek igényeihez igazodva. 

Fontosnak tartom, hogy a gyakorlati tapasztalatszerzés minél inkább előtérbe kerüljön, és hogy a lehetőségekhez mérten a szabad levegőn a lehető legtöbb időt töltsenek el a gyermekek. Kirándulásokat, kulturális programokat szívesen szervezek, mivel a gyermekek nagyon szeretik, ha a mindennapokban van néha egy kis változatosság – és én is! 

Humorral, kedvességgel, türelemmel, és következetesen törekszem a munkámat elvégezni. 

 

Mottóm:

„Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott.”

Paulo Coelho

 

Óvónők

 

 

Dajka

 

Bogosné T. Zsuzsanna

 

Még folyamatban van

 

Konecsnyik IstvánnéKonecsnyik Istvánné